Valceanul Cristian Capatanescu, considerat cel mai gras barbat din Romania, la aproape 400 de kilograme si avand si cea mai severa forma de obezitate, a murit, luni, la Spitalul "Sf. Ioan" din Capitala unde fusese internat la sfarsitul lunii mai cu insuficienta renala acuta si obezitate morbida.

Seful Clinicii de Chirurgie, Catalin Copaescu, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca pacientul, Cristian Capatanescu (54 de ani), avea 1,84 m inaltime si o greutate de aproape 400 de kilograme.

Barbatul prezenta cea mai severa forma de obezitate intalnita de medici pana in prezent.

In cele doua luni in care a fost internat, el pierduse in greutate 40 de kilograme, dar inima si plamanii erau slabiti. Duminica a facut un blocaj renal si a intrat in coma, a spus medicul.

Acesta a declarat ca Cristian Capatanescu a murit luni dimineata si ca sotia lui, care a stat cu el in tot acest timp, a spus ca este atat de saraca incat nu are bani nici ca sa comande un sicriu pentru el.

Medicul Catalin Copaescu a avertizat, luni, ca oamenii ar trebui sa aiba grija de sanatatea lor si sa nu ajunga la obezitate, el recomandand un stil de viata echilibrat, o alimentatie sanatoasa si mai multa miscare, ca prime masuri pentru a se evita cresterea in greutate.

Cristian Capatanescu fusese internat la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Capitala in 27 mai, el fiind adus de la Valcea.

Pacientul suferea de aceasta boala de peste 10 ani.

Medicul Catalin Copaescu, cel care s-a ocupat de acest caz, spunea ca va analiza starea de sanatate a pacientului si posibilitatea unei interventii chirurgicale prin care sa-i micsoreze stomacul. Operatia nu a mai fost efectuata.

Cristian Capatanescu se pensionase in 2000 pe caz de boala, atunci avand 120 de kilograme. El lucra ca administrator la o scoala si facea miscare zilnic. Doi ani mai tarziu cantarea aproape dublu, in ultimii ani, 2002-2010, ajungand la 340 de kilograme.

Din cauza obezitatii morbide, barbatul avea probleme cu inima, el suferind guta si avand hipertensiune si insuficienta renala.

In Romania, prima operatie de gastric bypass prin abord laparoscopic a fost efectuata in 2002 la Spitalul "Sf. Ioan" din Bucuresti, de catre o echipa condusa de doctorul Catalin Copaescu.