Primarii a doua comune din judetul Alba, ambii aflati la cel de-al doilea mandat, au reusit sa promoveze, anul acesta, examenul de bacalaureat abia dupa solutionarea contestatiilor. Primarul din Cenade, Ilie Neamtu, a obtinut, dupa contestatii, media 6,01, iar Vasile Pusca, edilul din comuna vecina, Valea Lunga, a luat bacalaureatul cu media 6,10, tot dupa contestatii, anunta Agerpres.

Colegi la Grupul Scolar "Stefan Manciulea" din Blaj, la profilul Tehnician ecolog si protectia calitatii mediului, la frecventa redusa, cei doi primari obtinusera, initial, mediile 5,83, respectiv 5,78 la examen (media minima pentru promovarea bacalaureatului fiind 6,00).

Inainte de a face contestatie, primarul din Cenade, Ilie Neamtu, in varsta de 43 de ani, a fost notat cu 7,00 la Limba si literatura romana, 5,00 la matematica si 5,50 la Anatomie.

Vasile Pusca, in varsta de 47 de ani, primar in Valea Lunga, a obtinut, inainte de contestatie, nota 5 la Romana, 5,05 la matematica si 7,30 la Anatomie.

Ambii primari sunt membri PDL si se afla la cel de-al doilea mandat.

In urma cu doi ani, un alt primar de comuna din Alba, cel din Rosia Montana, Eugen Furdui, a reusit sa devina absolvent de liceu la varsta de 33 de ani.

O treime dintre absolventii care au sustinut in Alba examenul de Bacalaureat in sesiunea din aceasta vara au fost respinsi. Din cele peste 1.220 de contestatii depuse in Alba au fost modificate notele la peste 350 de lucrari, din care la 59 in minus. In plus, au existat cazuri de elevi care au picat examenul, dupa recorectarea lucrarilor.