Presedintele Traian Basescu a ajuns, luni la pranz, in localitatea Dornesti din judetul Suceava, unde s-a aflat si vineri, pentru a inspecta podul de pontoane peste raul Suceava care este construit de militari. Vizita presedintelui fusese anuntata luni dimineata de surse din administratia locala, citate de Mediafax.

Traian Basescu este insotit de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, scopul vizitei fiind acela de a inspecta modul in care se realizeaza podul de pontoane din Dornesti, ca solutie provizorie pana la refacerea podului de pe DN 17A Siret-Radauti, unde a cedat un pilon, iar circulatia este blocata de aproape o saptamana. Localitatea Dornesti a fost afectata de recentele inundatii, iar podul rutier care asigura legatura, pe DN 17A, intre localitatile Radauti si Dornesti, a fost avariat.

Traian Basescu s-a aflat si vineri la Dornesti, unde a recomandat ca solutie de deblocare a drumului DN17A Siret-Radauti construirea unui pod de pontoane, el apreciind atunci ca aceasta solutie ar fi una mai rapida pentru deblocarea circulatiei in zona respectiva.

Ulterior, Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca podul de pontoane pe raul Suceava, in dreptul localitatii Dornesti, va fi instalat de genisti si vanatori de munte, lucrarea urmand sa fie finalizata in aproximativ sapte zile.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundatiile de saptamana trecuta au afectat 81 de localitati din judetul Suceava, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un numar de 4.949 de case fiind afectate atat de inundatii, cat si de alunecarile de teren, iar 602 case fiind izolate.