Dumitru Costin a anuntat miercuri ca si-a dat demisia din fruntea Blocului National Sindical, considerand actiunile de protest organizate de federatiile sindicale un esec.

Dumitru Costin, presedinte BNSFoto: Agerpres

"Este un gest de normalitate, cineva trebuie sa isi asume acest esec. Este un esec faptul ca un intreg calendar de proteste nu a dus la stoparea aplicarii acestor masuri," a declarat miercuri Costin, referindu-se la masurile de austeritate adoptate de guvern.

"Va asigur ca aceste masuri nu vor rezolva problema, in toamna vom fi confruntati cu alte decizii, legate de majorarea de taxe," a adaugat acesta.

Consiliul National al BNS urmeaza sa se intruneasca la inceputul lunii viitoare pentru a decide daca ii accepta sau nu demisia.

Dumitru Costin a fost lider sindical timp de 20 de ani si a ocupat functia de presedinte BNS incepand cu 1994.

Potrivit Mediafax, activitatea sa sindicala a inceput odata cu functia de lider de nucleu sindical la Fabrica de Automobile Dacia Pitesti, unde lucra ca inginer. Din iunie 1990, pana in noiembrie 1991, a fost secretar, membru al Biroului Executiv, la "Infratirea" Brasov, dupa care, pana in august 1993, a fost vicepresedinte BNS, iar apoi secretar general, functie detinuta pana in noiembrie 1993. Intre noiembrie 1993 si mai 1994, a fost presedinte interimar al BNS, dupa care a devenit presedinte al confederatiei.