Studentii care aleg alta forma de cazare decat caminele universitatilor pot beneficia de subventii, potrivit unui amendament la Legea Educatiei acceptat, joi, de Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor. Potrivit Agerpres, amendamentul formulat de deputatii PDL si insusit de Comisie a fost votat in unanimitate si vizeaza introducerea unui nou alineat la articolul 186 al Legii Educatiei referitor la promovarea universitatii centrate pe student.

"Pot fi acordate subventii pentru cazare si studentilor care aleg alta forma de cazare decat caminele institutiilor de invatamant superior", se arata in noul alineat introdus dupa alin. 11 al articolului 186.

Comisia a acceptat, in schimb, forma Guvernului in ceea ce priveste faptul ca institutiile de invatamant superior publice vor asigura, in limita resurselor financiare proprii alocate pentru efectuarea practicii comasate a studentilor, pe perioada prevazuta in planurile de invatamant, cheltuielile de masa, cazare si transport, in situatiile in care practica se desfasoara in afara centrului universitar respectiv. Aceasta prevedere a fost adoptata, desi fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a aratat ca multe universitati ar putea intra in faliment daca vor asigura cheltuielile pentru masa, cazare si transport pentru studentii care fac practica in afara centrului universitar in care invata.

Un alt amendament, propus de deputatul PDL Marius Spanu, se refera la articolul 174, alineatul 4 si stipuleaza ca prima evaluare in vederea clasificarii universitatilor va fi realizata de experti externi internationali.