Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, vineri, arestarea pe o perioada de 29 de zile a viceprimarului din localitatea Dobroiesti (Ilfov), Florin Bradut Ivan, acuzat ca a sechestrat in sediul primariei un procuror si ofiteri DGA veniti sa faca un flagrant, informeaza Agerpres. Instanta a admis recursul procurorilor si au anulat decizia Tribunalului Bucuresti prin care viceprimarul era lasat in libertate.

Pe de alta parte, Curtea de Apel a decis ca Marius Sabau, functionarul vizat de flagrantul ofiterilor DGA sa fie cercetat in continuare in libertate.

Viceprimarul si primarul din Dobroiesti, Valentin Condu, sunt cercetati penal pentru ca au sechestrat in sediul primariei un procuror si ofiteri DGA, veniti sa organizeze un flagrant ce il viza pe Marius Sabau.

Potrivit procurorilor, Marius Sabau, referent in cadrul Primariei Dobroiesti, i-a pretins unei femei suma de 10.000 lei pentru a nu-i intocmi acte de constatare cu privire la bransamentul ilegal la reteaua de apa curenta si consumul neautorizat de apa. Femeia l-a denuntat pe referent, iar anchetatorii au organizat un flagrant la sediul primariei.

Dupa finalizarea flagrantului, in incaperea in care se aflau ofiterii DGA, procurorul de caz si referentul Marius Sabau, au patruns primarul si viceprimarul, insotiti de mai multi cetateni, care au incercat sa impiedice iesirea din incinta a anchetatorilor, iar procurorul de caz a fost bruscat. Procurorul si ofiterii DGA au fost eliberati din primarie de catre un politist comunitar.

Imediat, primarul si viceprimarul au fost retinuti, pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate, ultraj, favorizarea infractorului, iar referentul pentru luare de mita. Dupa mai multe ore de audieri, primarul a fost eliberat, vineri, cu interdictia de a parasi tara pe o durata de 30 de zile, iar viceprimarul si referentul au fost dusi in fata instantei.