Consiliul Judetean Harghita vrea sa cheltuie aproape 180 de mii de lei (fara TVA) pe servicii de promovare privind reabilitarea a 14 kilometri de drum judetean, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe e-licitatie.ro. Practic, acesti bani vor fi folositi doar pentru servicii de publicitate. Reabilitarea in sine va necesita alte sume. Este vorba de lucrari pe drumul judetean 123A intre kilometrul 0 si kilometrul 14+600.

"Serviciile de promovare se vor efectua prin: presa scrisa presa audio-vizuala, internet productii publicitare (brosuri, pliante, panouri publicitare pentru santier si permanente, bannere, tricouri, sepci, pixuri, sacose) alte forme de promovare (organizare evenimente informative) elaborare raport de evaluare a impactului achizitiei serviciilor de publicitate (studiu sociologic comparativ pe un esantion reprezentativ, cu o marja de eroare ± 3% (în conformitate cu art. 58, alin (5) al Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii", se arata in anunt.

  • Licitatia la care s-a primit o singura oferta a fost castigata de Editura Harghita Nepe

Valoarea contractului este de 179.838 lei. Potrivit anuntului, contractul este legat de un proiect finantat din fonduri comunitare, prin Programul Operational Regional 2007-2013; Axa prioritara 2 – „Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”; Domeniul major de interventie 2.1 – „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Consiliul Judetean: Banii nu vor fi folositi doar pentru sepci si pixuri, ci si pentru panouri publicitare

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Consiliului Judetean Harghita au afirmat ca in cererea de finantare europeana exista un capitol care prevede promovarea lucrarii de reabilitare. Insa nu este obligatorie alocarea unei anumite sume pentru publicitate. Totusi, consiliul judetean a considerat ca este nevoie de 180 de mii de lei pentru serviciile de promovare.

Intrebat de HotNews.ro de ce este necesara o suma atat de mare pentru productii publicitare, un reprezentant al consiliului a raspuns ca "nu reprezinta nici 0,5% din valoarea proiectului de reabilitare". Reprezentantul consiliului a mai spus ca banii nu vor fi folositi doar pentru sepci, pixuri si sacose, ci si pentru panouri publicitare. Toate acestea pentru doar reabilitarea a 14 kilometri de drum judetean.

In prezent, se afla in desfasurare licitatie pentru atribuirea contractului de reabilitare. Potrivit Consiliului Judetean, valoarea proiectului este estimata la peste 47 de milioane de lei, (peste 11 milioane de euro) cu TVA, ceea ce inseamna aproximativ 3,3 milioane de lei pe kilometru (aproape 800 mii euro).