Presedintele Traian Basescu a solicitat, in discutiile de joi de la Kandahar cu generalul Stanley McCristal, suplimentarea numarului de masini de lupta acordate trupelor romanesti, avand in vedere cresterea numarului militarilor romani dislocati in teatrul de operatiuni din Afganistan, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Seful statului a facut, joi, o vizita in Afganistan, pentru a se intalni cu militarii romani dislocati in Qalat si in Kandahar. Pe aeroportul din Kandahar, presedintele a fost intampinat de catre comandantul trupelor NATO in Afganistan, generalul Stanley McCristal si de catre generalul britanic Nick Carter.

"In cadrul discutiilor cu generalul Stanley McCristal, presedintele Traian Basescu a solicitat partii americane suplimentarea numarului de masini de lupta acordate trupelor romanesti fata de cele acordate deja, avand in vedere cresterea in acest an a numarului militarilor romani dislocati in teatrul de operatiuni din Afganistan", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului a vizitat trupele din Afganistan la intoarcerea din Kazahstan, unde a efectuat o vizita de stat de doua zile.