Sindicalistii de la Metrou vor decide, saptamana viitoare, cu privire la viitoarele actiuni de protest, in contextul in care Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca greva angajatilor Metrorex, desfasurata in noiembrie 2009, a fost legala, informeaza Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, recursul declarat de sindicalistii de la metrou fata de hotararea prin care instanta inferioara declarase protestul din noiembrie 2009 ilegal si au modificat aceasta sentinta. De asemenea, judecatorii au constatat ca cererea de chemare in judecata a sindicalistilor de catre administratie a fost neintemeiata. Hotararea CAB este definitiva si irevocabila.

Secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM), Florian Crisu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca, saptamana viitoare, se va intruni Consiliul General al Uniunii pentru a hotari cu privire la protestele viitoare.

In februarie, sindicalistii de la metrou amenintau cu deschiderea conflictului de munca daca administratia nu incepe negocierile pentru un nou contract colectiv de munca, reprezentantii salariatiilor cerand majorarea fondului de salarii cu 3,7%.

Angajatii de la metrou au fost in greva timp de doua zile, in noiembrie 2009, cand au cerut o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca, in conditiile in care cel vechi expirase la inceputul lunii.

Greva a fost declarata ilegala de Tribunalul Bucuresti, iar activitatea a fost reluata. Potrivit legii, dupa ce instanta declara greva drept ilegala, angajatii de la metrou sunt obligati sa-si reia activitatea fara a mai avea loc negocieri si, implict, fara a mai obtine majorarii salariale.