Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat vineri ca se are in vedere taierea alocatiilor pentru copiii ai caror parinti au venituri mari.

"Nu toti copiii vor primi alocatii, ci doar de la un venit in jos. Cu cat aceste venituri vor fi mai mici, cu atat alocatiile vor fi mai mari", a explicat el.

Ministrul Muncii a precizat insa ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie date, potrivit Mediafax.

Ministrul Mihai Seitan a precizat ca ministerul intentioneaza sa plafoneze si acordarea tuturor prestatiilor sociale, astfel incat doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor sa beneficieze de acesta.

La randul sau, secretarul de stat pe asistenta sociala din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat ca exista un grup care lucreaza la un proiect de act normativ privind alocatia pentru copii, urmand ca aceasta sa fie regandita, astfel incat banii "sa mearga doar acolo unde este cazul".

Seitan a precizat ca pentru plata alocatiei de stat exista un anumit buget in care ministerul trebuie sa se incadreze, iar, pe de alta parte, programul de guvernare prevede majorarea alocatiei de stat pentru copii, lucru care nu ar fi posibil.

In acest context, grupul de lucru analizeaza posibilitatea neacordarii alocatiei pentru copiii care provin din familii instarite, astfel incat sa poata fi majorat cuantumul alocatiei primite de copiii care provin din familiile sarace.

Nedelcu a declarat ca, deocamdata, nu a fost stabilit plafonul de la care se va elimina acordarea acestei prestatii. Ea a mai adaugat ca grupul de lucru analizeaza si posibilitatea de a uni alocatia de stat pentru copii cu cea complementara si cu cea monoparentala, astfel incat sa fie acordata o singura prestatie.

Ministrul Muncii a vorbit despre problema alocatiilor inca din octombrie anul trecut, cand a fost audiat in Comisiile reunite de munca si egalitate. Mihai Seitan sustinea atunci ca este necesara crearea unui sistem de alocatii care sa fie realizat cu plafon, "astfel ca aceia care provin din familii cu venituri mici sa aiba alocatii mai mari, iar copiii din familii cu venituri mai mari sa aiba alocatii mai mici".