Sindicatele din Justitie si cele din Aparare sunt asteptate, joi, la Ministerul Muncii, la negocierile cu reprezentantii Executivului pe tema Legii unice de salarizare. Vineri sunt programate la dialog si sindicatele din sistemul de invatamant, transmite Radio Romania Actualitati.

Desi actul normativ a intrat deja in vigoare la 1 ianuarie 2010, primele discutii s-au purtat miercuri, 6 ianuarie, cu sindicalistii din Sanatate. Acestia sunt nemultumiti de coeficientii de salarizare, dar si de faptul ca in week-end nu mai sunt platiti dublu, asa cum se intampla ca pana acum.

Modificarea Legii unice de salarizare vizeaza inscrierea categoriilor profesionale pe grilele de salarizare si stabilirea unei metodologii de aplicare a acestui act normativ pe fiecare institutie in parte.

Reactia sindicatelor

Update: Reprezentantii sindicatelor atrag atentia ca situatia poate degenera: "Reprezentantii BNS / PUBLISIND dar si ai altor organizatii sindicale prezente in sala de sedinta la ora mentionata au asteptat inutil inceperea sedintei deoarece toti reprezentantii ministerelor care ar fi trebuit sa participe lipseau cu desavarsire".

"La intrebarile puse de sindicalisti in interiorul ministerului s-au primit raspunsuri echivoce care faceau referire la ordine de ultima ora primite de la premier precum si la o intalnire care a avut deja loc la MMFPS in jurul orei 8 cu reprezentantii celorlalte ministere.

La momentul la care ar fi trebuit sa se desfasoare sedinta pe sectorul de aparare, toti cei care ar fi trebuit sa fie prezenti se pare ca se aflau la MFP cu alte prioritati.

Putem intelege reorientarea prioritatilor guvernamentale din ora in ora dar consideram ca este inacceptabila ignorarea partenerilor sindicali care nici macar nu au fost anuntati de modificarile de ultim moment ale agendei", se mai arata in comunicatul sindicatelor.