Ministrul muncii Mihai Seitan a afirmat ca nu sunt bani pentru majorarea pensiilor si pentru reducerea contributiei la bugetul asigurarilor sociale. In aceste conditii, pensiile nu se vor majora in cursul anului 2010. Parlamentarii din comisiile reunite pentru munca au votat miercuri pentru majorarea punctului de pensie la 826,2 lei, de la 732,8 lei in varianta bugetului asigurarilor sociale de stat aprobat de Guvern.

„Comisia da doar un aviz si nici nu a stabilit sursa de finantare. Ar fi vorba despre 15 miliarde lei, iar aceasta suma nu exista pentru a asigura pensiile in noile conditii. Este clar ca pensiile nu vor creste in acest an”, a afirmat Seitan.

Amendamentul votat in cadrul dezbaterilor de miercuri prevede ca "valoarea punctului de pensie este de 826,2 lei si se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2010". Initiativa i-a apartinut deputatului PSD Ioan Cindrea si a fost adoptata cu 26 de voturi "pentru", 14 abtineri si niciun vot impotriva. Valoarea punctului de pensie ar urma sa creasca, astfel, in 2010 la 45% din salariul mediu brut, fata de 39,9% cat este in prezent.