"Stiam ca exista si alta lume datorita Europei Libere care dadea din cand in cand Rolling Stones si Michael Jackson, a Moam-ului si a Eierlikor-ului. Cand veneam inghetati de la Alimentara, dupa 4 ore de asteptat "sa bage" unt, lapte, pui, deschideam cartile in care stateau presate ambalaje sclipitoare din staniol si puteam din nou vibra si visa. De sarbatori miroseam a Rexona, era singura indrazneala a parintilor mei de sarbatori, si copiii nomenclaturistilor ne intrebau: cu ce te-ai dat? Ei mancau portocale, smochine, curmale si banane de la "cantina partidului"', scrie un cititor, pornind de la un articol publicat de Dan Tapalaga.

  • HotNews.ro va invita sa povestiti ce amintiri va trezeste Epoca de aur, cum ati trait atunci, ce va lega de Occident in perioada comunista.

Iata mesajul postat de imheremysweet:

"Stiam ca exista si alta lume datorita Europei Libere care dadea din cand in cand Rolling Stones si Michael Jackson, a Moam-ului si a Eierlikor-ului. Cand veneam inghetati de la Alimentara, dupa 4 ore de asteptat "sa bage" unt, lapte, pui, deschideam cartile in care stateau presate ambalaje sclipitoare din staniol si puteam din nou vibra si visa.

De sarbatori miroseam a Rexona, era singura indrazneala a parintilor mei de sarbatori, si copiii nomenclaturistilor ne intrebau: cu ce te-ai dat? Ei mancau portocale, smochine, curmale si banane de la "cantina partidului".

Ne intalneam cu ei cand mergeam la Onkel Heinz, pe strada Morii, sa ducem la afumat tablele de slanina si jamboanele de porc. Unii ne ofereau "o muscatura" (cei de incredere), carora si noi le dadusem sa mestece o guma cu scortisoara.

Guma "straina" se mesteca multe zile la rand, o aruncam de-abia cand Muttilli exasperata de plascaieli ne ameninta cu lingura de lemn. Nimeni nu statea in casa in noaptea de Anul Nou".