Presedintele Traian Basescu a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru marti, la ora 17.30. In cadrul reuniunii vor fi analizate evolutia gripei AH1N1 si masurile propuse de catre Guvernul Romaniei, informeaza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Traian Basescu face apel la calm si sustine ca in Romania nu exista o criza a vaccinurilor impotriva gripei porcine. Basescu a declarat, luni, la o intalnire cu presa locala, la Palatul Cotroceni, ca, in opinia sa, nu este necesar ca Romania sa importe doze de vaccin impotriva virusului A/H1N1 si a sustinut ca Institutul Cantacuzino are deja un milion de doze.

Presedintele l-a criticat pe secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel, dupa ce acesta afirmase ca propagarea virusului gripei noi ar impune importul de doze de vaccin.

Si consilierul prezidential pe probleme de sanatate, Virgil Paunescu, a declarat marti ca Adrian Streinu Cercel induce un sentiment de panica in populatie.

"Filmul acesta seamana cu ceea ce s-a intamplat la gripa aviara - se iese zilnic in conferinta de presa, a mai murit o gaina, a mai cazut o cioara" si s-au achizitionat cantitati mari de dezinfectant pentru drumuri, neglijand faptul ca "pasarile au prostul obicei sa zboare si nu sa mearga pe drumuri", a explicat el.

Adrian Streinu Cercel a demisionat marti din functia de secretar de stat. Demisia sa intervine la mai putin de o luna dupa ce fusese numit in aceasta functie, in ministerul condus de Adriean Videanu, ca interimar.