Imbulzeala teribila, duminica, la sfintirea bisericii de la Palatul Cotroceni, unde s-au adunat mii de bucuresteni. Presedintele Traian Basescu si Maria Basescu, ministrii Theodor Paleologu si Gheorghe Pogea, si mai multi parlamentari au participala slujba de sfintire a bisericii reconstruite din curtea interioara a Palatului Cotroceni, transmit televiziunile romanesti de stiri.

Slujbele de sfintire sunt oficiate de reprezentati ai BOR in frunte cu Patriarhul Daniel.

Accesul in Palatul Cotroceni se face incepand cu ora 08.00, pe la poarta Leu din bulevardul Geniului, pe baza unui document de identitate.

Biserica va ramane deschisa publicului, fiind integrata in circuitul de vizitare al Muzeului National Cotroceni, in regim de gratuitate.

Update: Presedintele Basescu a anuntat prelungirea programului de vizitare, pana la ora 24.00.

"De 60 de ani aici, pana astazi, nu s-a mai savarsit o liturghie. E un moment de bucurie un moment in care istoria adevarata, adica puterea politica, puterea bisericii Ortodoxe si puterea romanilor se aseaza din nou la un loc", a spus Traian Basecu.

"Raportul prin care am condamnat crimele comunismului nu ar fi fost dus de mine pana la capat daca Biserica Cotroceni, daramata in 1984, nu ar fi redata romanilor", a adaugat seful statului.