Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care urma sa decida soarta comisiei Udrea, a fost amanata din lipsa de cvorum. Sedinta urmeaza sa se desfasoare la o data ulterioara.

Deputatii urmau sa discute despre o posibila suspendare a activitatii comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea. Aceasta propunere a fost facuta de presedintele forului legislativ, Roberta Anastase, pe motiv ca membrii comisiei si-au propus sa intocmeasca dosar penal unui ministru dupa un principiu folosit in perioada comunista "daca n-ai o dovada, fabric-o!".

In replica, membrii comisiei au criticat afirmatiile Robertei Anastase, pe care le-au catalogat drept abuz. Social-democratii Aura Vasile si Bogdan Niculescu Duvaz considera ca o comisie de ancheta votata de Parlament nu poate fi desfiintata la cererea nimanui.

Pe 20 august, Elena Udrea urma sa fie prezenta la audieri in fata Comisiei parlamentare de ancheta care verifica modul in care au fost cheltuiti banii publici de Ministerul Turismului. Decizia a fost luata in unanimitate la sedinta de saptamana trecuta a Comisiei de ancheta, care s-a desfasurat cu usile inchise. Tot joi, la comisie sunt asteptati seful ANRMP, responsabilul IT din minister, directorul Directiei de dezvoltare si de reprezentantii unor firme implicate in contractele cu Ministerul Turismului.