Curtea Constitutionala din Republica Moldova este asteptata sa se pronunte vineri asupra validitatii alegerilor legislative din 29 iulie, in timp ce coalitia de patru partide liberale isi continua discutiile pentru formarea unui Guvern, transmite Radio Romania Actualitati.

Curtea Constitutionala se intruneste de la ora 10:00 intr-o sedinta in care urmeaza sa fie examinat raportul Comisiei Electorale Centrale cu privire la rezultatele scrutinului. Se va anunta daca alegerile vor fi validate si daca, potrivit legii, noul Parlament va fi convocat in termen de 30 de zile.

Totodata, Curtea Constitutionala va lua in discutie si demersul Partidului Popular Crestin-Democrat, prin care Curtea este sesizata asupra unor grave incalcari ale legislatiei electorale in procesul de numarare a buletinelor de vot si de totalizare a rezultatelor votarii. PPCD cere renumararea voturilor, cererea lor fiind aprobata.

Partidul Popular Crestin-Democrat a prezentat probe privind neregulile comise in procesul de evidenta si numarare a voturilor.

Intre timp, liderii celor patru partide parlamentare necomuniste continua negocierile in vederea formarii noului guvern.

Partidul Popular Crestin-Democrat, formatiune condusa de Iurie Rosca, actualul prim-viceprim ministru al Republicii Moldova, perceput ca aliat al Partidului Comunistilor din Republica Moldova si adversar la partidelor democratice, nu a obtinut procentul necesar intrarii in parlament la alegerile din 29 iulie.