Ministrii de Externe Cristian Diaconescu si omologul sau italian, Franco Frattini, au anuntat marti, intr-o conferinta de presa comuna, organizarea unui summit interguvernamental romano-italian, precum si a unui forum al societatii civile, in toamna acestui an, potrivit Mediafax.

"In toamna acestui an vom organiza un summit interguvernamental romano-italian, urmand ca in marja acestui eveniment sa fie organizat si un forum al societatii civile din ambele tari", a anuntat Cristian Diaconescu.

El a adaugat ca ideea si initiativa acestor proiecte i-au apartinut omologului italian, precizand ca ambele evenimente vor avea loc la Bucuresti.

"Impreuna cu summit-ul vom avea si acest forum al societatii civile in Romania, unde reprezentanti ai acestor societati civile se vor intalni in Romania. Vrem astfel sa transmitem un semnal ca exista o legatura nu numai intre guverne, ci exista si o prietenie profunda intre popoarele noastre", a afirmat si Franco Frattini, adaugand ca "Acest lucru va ajuta la a cunoaste mai bine realitatile sociale si economice ale tarilor noastre".