Un jaf armat s-a produs in aceasta dimineata la o sucursala a bancii Carpatica din Constanta, informeaza televiziunile de stiri. Doi barbati mascati cu cagule au patruns in sediu in jurul orei 8:10, la doar cateva minute dupa deschiderea unitatii bancare. Ei au amenintat o casiera care, desi s-a speriat, a reusit sa declanseze butonul de panica. Pentru ca paznicul a vazut abia in ultimul moment ce se intampla, casiera a fost nevoita in cele din urma sa le dea hotilor banii din casierie, 69.682 de lei.

Unitatea bancara dispune de un sistem de supraveghere video. Politistii spun ca totul s-a intamplat foarte repede, paznicul aflat in interior a vazut foarte tarziu ce se intampla, astfel incat faptasii au putut sa dispara cu sacosa cu bani.

La ora respectiva, informeaza Realitatea TV, in afara de angajati si cei doi hoti nu mai era nimeni in banca, ziua de lucru abia incepea. Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Anda Dragulescu, a declarat ca politia a fost sesizata in jurul orei 8:56 de jaful petrecut la banca situata in apropierea Casei de Cultura.

"Unul dintre faptasi era inarmat cu un pistol, insa nu a facut uz de el", a spus purtatorul de cuvant. Suma furata se ridica la 69.682 de lei, desi primele informatii indicau o suma de aproape zece ori mai mare - 790.000 lei. "Incercam sa vedem pe inregistrarile camerelor de luat vederi daca se pot vedea fetele celor doi suspecti. (...) Este adevarat, agentul de paza nu a putut reactiona imediat."

In ceea ce priveste siguranta bancilor din municipiu, "toate unitatile bancare au fost controlate de politia constanteana, au fost constatate nereguli, insa din pacate legea este foarte permisiva in aceste cazuri", a precizat Anda Dragulescu. Paza de care beneficiaza aceasta unitate bancara se incadreaza in limitele legii: "avea sistem uman si electronic", a mai spus purtatorul de cuvant.