Gigi Becali a fost adus joi la Judecatoria Sectorului 1 unde s-a judecat cererea sa de eliberare si unde acesta a explicat instantei ce inseamna pericol pentru ordinea publica in acceptiunea sa, spunand ca acesta depinde de comportamentul "unei persoane incetate" si insiruind acte de "iubire milostiva" pe care el le-a facut, relateaza Mediafax.

Gigi Becali a tinut sa precizeze in fata judecatorului, in legatura cu pericolul pentru ordinea publica retinut in motivarea deciziei de arestare, ca a constatat din presa ca un anume Iancu care a sechestrat "cu lant si lacat la gat" persoane ca pe niste animale, este judecat in libertate, la fel ca si in cazul unei taximetriste violate.

Becali a spus ca, in cazul acestora, nu s-a retinut pericolul pentru ordinea publica a agresorilor, in schimb, in cazul sau, instanta a apreciat ca exista. "Ceea ce cred eu ca este pericol public depinde de comportamentul persoanei incetate, de perceptia cetatenilor, cel mai mult de corectitudine si de virtutile unei persoane", a afirmat Becali, spunand ca el este un om "iubitor si milostiv".

Gigi Becali a vorbit de faptul ca, de la varsta de 20 de ani, face fapte bune, ca din 1990 a botezat sute de copii orfani, ca a facut un cimitir privat si ca finanteaza inmormantarea mortilor abandonati in spitale, ca a construit o biserica in Basarabia, ajutand cu bani vaduvele celor cazuti in razboiul de independenta si ca a donat 300.000 de dolari bisericii din Washington.

Becali a mai aratat, indignat, ca mai bune sunt conditiile dintr-un penitenciar decat cele din arestul unde el este tinut, precizand ca celula in care a fost pus are "sase metri pe cinci".