UPDATE 4 (ora 20.00): Vlad Filat, unul dintre liderii opozitiei moldovene, a dezmintit marti existenta unui acord cu puterea, in special in ceea ce priveste o renumarare a voturilor, anunta AFP. "Autoritatile nu au raspuns inca exigentelor noastre. Continuam sa asteptam un raspuns in strada", a declarat el. Si liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a refuzat intelegerile convenite anterior cu autoritatile Moldovei si cere repetarea alegerilor, nu renumararea voturilor, infomeaza Ria Novosti.

UPDATE 3 (19.10) Guvernul si Opozitia s-au pus de acord marti seara pentru renumararea voturilor. "Vom renumara manual voturile. Totul va depinde de conditiile tehnice. Astfel de reguli nu sint trecute in lege", a declarat Iuri Ciocan, responsabil al Comisiei Electorale Centrale pentru Ria Novosti, citata de AFP.

UPDATE 2 (18.54): AFP si Reuters sustin ca negocierile s-ar fi soldat cu decizia ca voturile sa fie renumarate, dar Marian Lupu, citat de corespondentul HotNews.ro, sustine ca renumararea este de competenta Comisiei Electorale, nu a partidelor

UPDATE 1 (18.00) Cu cateva minute in urma s-a consumat o runda de negocieri la Guvern intre liderii opozitiei (Serafim Urechean, Vlad Filat, Dorin Chirtoaca) si Vladimir Voronin. Nu s-a ajuns la o intelegere clara. Liderii opozitiei insista asupra a trei puncte: sa fie oprite violentele, sa nu mai fie acuzati ca ar fi pus la cale o lovitura de stat si sa fie asigurat dreptul cetatenilor si al partidelor de a verifica la sange rezultatele partidelor.

Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, a insistat asupra unei pretinse tentative de lovitura de stat, lasand sa se inteleaga ca ar fi inspirata din Romania. Drept dovada, a invocat arborarea drapelelor romanesti printre manifestanti si lozincile pro-unioniste scandate de protestatari. Singurul lucru asupra caruia par sa fie de acord toti este nevoia opririi urgente a violentelor.

"Eu cand vorbesc despre tentativa de lovitura de stat, repet, eu vad ca este aceasta tentativa, fiindca atunci cand pe batimentul Presedintintiei tarii se arboreaza drapelul altui stat, ce poate fi inca mai convingator decat lucrurile care au fost scandate, fiindca au fost mai multe lucruri scandate acolo" - declaratia lui Marian Lupu, presedintele Parlamentului.

Liderii Opozitiei de la Chisinau negociaza la Guvern cu seful executivului si Partidul Comunist, transmite pentru Hotnews.ro Dumitru Ciorici, director executiv Unimedia.md. Opozitia este reprezentata de Serafim Urecheanu, Vlad Filat si Mihai Ghimpu, acestia cerind repetarea alegerilor. Ei negociaza cu premierul Zenaida Grecianai.

Inainte de intrarea la negocieri, liderii celor mai importante trei partide de Opozitie (Partidul Liberal, Partidul Democrat Liberal si Alianta Moldova Noastra) au convenit sa sustina un pachet comun de revendicari: contestarea rezultatele alegerilor si repetarea votului.

Tot la Guvern sint prezenti cei mai multi membri ai Corpului Diplomatic, acestia urmind sa discute cu reprezentantii Opozitiei.

„Noi nu recunoastem alegerile. Sunt ireale. Au fost inregistrate multiple fraude. Cerem renumararea lor si accesul la toate listele de alegatori”, a spus Vlad Filat, presedintele PLD, citat de Timpul.

Vom reveni cu amanunte