Doar 5.900 de femei care primesc indemnizatie pentru cresterea copilului - mai putin de 4% din total - au cerut pana acum recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului, a anuntat Ministerul Muncii, potrivit agentiei NewsIn.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Muncii, pana in acest moment au fost inregistrate aproape 6.600 noi solicitari de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului (pentru prima data) primite de la primarii si 5.900 solicitari de recalculare a indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 600 lei la 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.

Persoanele care beneficiaza de indemnizatie vor primi pana la recalcularea acesteia suma de 600 de lei, urmand ca, dupa recalculare, sa primeasca si sumele restante, incepand cu ianuarie 2009.

In plus, Agentia pentru prestatii sociale a municipiului Bucuresti si-a prelungit programul de lucru cu publicul pentru a putea face fata solicitarilor de recalculare a indemnizatiei. Astfel, agentia va fi deschisa luni, miercuri si joi intre orele 9:00-15:00, iar marti si vineri intre orele 14:00-18:00.