Traficul feroviar a fost blocat duminica dimineata, aproximativ cinci ore, intre Predeal si Brasov, din cauza unui accident de circulatie. Au fost blocate cinci trenuri cu aproape 600 de calatori. Circulatia a fost reluata, insa trenurile pleaca pe rand, relateaza Realitatea TV.

In jurul orei 05:55 o masina a cazut de pe pasarela care traverseaza calea ferata, aflata la un kilometru de gara Predeal. Masina a cazut mai intai pe firele de inalta tensiune pe care le-a rupt, dupa care a cazut pe calea ferata. Patru trenuri de persoane dintre care trei pe curse interne si unul international din directia Budapesta au stationat mai bine de trei ore intre Brasov si Predeal pana in jurul orei 9,15, cand circulatia a fost reluata pe un singur fir de la Brasov spre Predeal, anunta Agerpres.

Potrivit directorului de comunicare CFR, Alexandru Dumitrescu, in autoturismul care s-a rasturnat se aflau 8 persoane, care au fost transportate la Spitalul Judetean Brasov. Doua tinere, in varsta de 22 si 24 de ani, aflate in autoturism, au decedat la spital, medicii neputand face nimic pentru a le salva.

Soferul autoturismului, care a fugit de la locul accidentului, a fost capturat de catre politisti, duminica, in jurul orei 15:30, anunta Antena 3. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Liviu Noghi, conducatorul auto este un tanar din Focsani, in varsta de 28 de ani si a fost arestat in timp ce se afla la Spitalul judetean Brasov pentru investigatii. "In functie de starea de sanatate a acestuia (n.r. soferului), se vor lua masurile legale", a declarat Liviu Noghi.

Cei opt tineri din autoturism, cu varste pana in 24 de ani, se intorceau din Predeal, unde petrecusera pana in zori. Autoturismul BMW X5 in care se aflau a plonjat de pe pod peste calea ferata si, in cadere de la 10 metri inaltime, a rupt firele de electricitate, astfel ca pe unul dintre sensurile de mers al trenurilor nu se mai poate circula.

La ora 10,00 echipe de lucratori de la CFR infrastructura si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov se aflau la fata locului si incercau sa remedieze firele de inalta tensiune la cel de-al doilea tronson al caii ferate dinspre Predeal spre Brasov. Lucrarea se desfasoara cu dificultate si din cauza temperaturilor scazute, minus 18 grade, fapt care ingreuneaza interventia echipelor.

Alexandru Dumitrescu a mai declarat ca traficul a fost reluat in jurul orei 10:30. Trenurile blocate aveau caldura, iar calatorii erau in siguranta. Totusi, CFR atentioneaza ca si alte trenuri vor avea intarzieri.

Opt trenuri au acumulat intarzieri cuprinse intre 67 de minute si 188 de minute in urma accidentului produs duminica dimineata la Predeal, potrivit Companiei Nationale de Cai Ferate, transmite Mediafax.