Dosarul prin care ministrul de Externe Adrian Cioroianu a solicitat un post de profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti a fost respins de ministerul Educatiei, relateaza NewsIn, citand surse din Consiliul National de Atestare a Titlurilor Universitare. Cererea a fost respinsa pentru ca dosarul era incomplet: este vorba fie de absenta diplomei de doctorat, fie de numarul insuficient de lucrari publicate de Cioroianu in domeniul istoriei.

Dosarul care se depune in vederea obtinerii titlului de profesor universitar trebuie sa contina, intre altele, diploma de doctorat, o evaluare profesionala si o mapa cu contributii stiintifice semnificative. "Cei din minister au constat lipsa diplomei de doctorat, precum si a altor acte", afirma aceleasi surse.

In prima faza, conducerea Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti a analizat, a aprobat si a trimis mai departe dosarul candidatului Cioroianu.

Dosarul a ajuns la Ministerul Educatiei, dar nu a mai plecat catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor Universitare. "Nu a ajuns la noi niciun dosar al ministrului Cioroianu. Probabil ca dosarul este la Departamentul Juridic al Ministerului Educatiei, de unde trebuie sa primeasca aviz de conformitate", afirma Florin Platon, presedinte al Comisiei de Istorie a CNATDCU.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a absolvit, in 1993, Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. A fost, pe rand, preparator, asistent universitar, lector si, in prezent, este conferentiar. Potrivit CV-ului afisat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, titlul de doctor in istorie l-a dobandit, in 2002, la Universitarea Laval din provincia canadiana Quebec.

Update: Ministrul Cioroianu a precizat ca dosarul sau pentru obtinerea titlului de profesor universitar s-a oprit la Departamentul juridic al ministerului Educatiei intrucat a omis sa prezinte diploma de licenta.