Premierul Calin Popescu Tariceanu a venit, miercuri dimineata, la Palatul Victoria pe motocicleta, ajungand cu o ora inaintea sedintei de Guvern, transmit televiziunile de stiri. Pentru a scapa de ochii presei, Tariceanu nu a intrat pe poarta principala, ci pe una laturalnica.

Premierul a stat doar cateva secunde la sediul Guvernului si a continuat drumul spre o policlinica pentru exercitiile medicale de recuperare pe care le efectueaza periodic, dupa accidentul de motocicleta suferit in 2006.

Este posibil ca prin gestul sau premierul sa fi sugerat locuitorilor Capitalei mijloace alternative de transport in contextul apropiatului Summit NATO de la Bucuresti.

De altfel, pasiunea premierului pentru motoare este deja cunoscuta.

In urma cu doi ani, premierul Calin Popescu Tariceanu a avut un accident de motocicleta in timp ce conducea un Harley Davidson. In urma accidentului, primul ministru a suferit o interventie chirurgicala la genunchi la o clinica din Franta.

Pe de alta parte, gestul premierului vine si in contextul disputei legata de taxa de prima inmatriculare. Tariceanu si-a exprimat recent regretul ca unele partide doresc ca Romania sa devina „cimitirul” de masini uzate al Europei. „Imi pare rau ca sunt inca partide politice care cred ca vocatia Romaniei este de a deveni cimitirul sau depozitul de masini uzate ale Europei”, a declarat premierul.

El a subliniat ca promovarea unei taxe de poluare auto destinata protectiei mediului este justificata de considerente de ordin ecologic, economic si social, iar protejarea mediului de emisiile autovehiculelor poluante este o politica adoptata de toate tarile europene.

Update: Premierul a explicat dupa sedinta de Guvern ca prin gestul sau a vrut sa transmita un mesaj: "Cu motocicleta am facut in 4 minute un drum pe care cu masina il faceam in 15-17 minute".