Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, nu sustine ideea incheierii unor polite de asigurare de viata pentru personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), informeaza Agerpres.

El a declarat, duminica, la Botosani, ca este mai eficient sa despagubesti un angajat ISU sau familia acestuia, in cazul unor invaliditati sau decese, decat sa platesti polite anuale catre companiile de asigurari.

"De regula nu se fac asigurari, ci se asigura sume de compensare daca se intampla ceva. Noi avem aceste sume. Poate ca trebuie acolo lucrat, ajustat acest lucru, dar in loc sa faci o asigurare pentru o arma intreaga de 27.000 de oameni, unde, din fericire, numarul accidentelor este foarte mic, mai bine stabilim un mecanism prin care, daca este un accident sau ceva, atunci compensam familie si persoana respectiva, daca e vorba de invaliditate, printr-o suma care este o suma corecta si pe care, de altfel, putea sa o primeasca de la asigurari", a afirmat seful DSU.

Raed Arafat sustine ca mecanismul de compensare functioneaza si in alte state ale Europei, considerand ca militarii ISU au posibilitatea de a incheia polite de asigurari individuale.

"Am verificat si in alte tari. Cine doreste sa se asigure de regula se asigura personal, dar, intr-adevar, statul vine cu compensari si cu sprijin daca se intampla vreun deces sau o invaliditate in timpul unei interventii. Este mult mai eficient decat sa asiguri pe toata lumea si sa platesti prime de asigurari foarte mari in fiecare an", a adaugat Arafat.