Presedintele Klaus Iohannis a afirmat joi ca Franta si UE au nevoie de Estul Europei pentru relansarea proiectului european, punctand ca Romania este un partener de incredere, scrie Agerpres.

"In deceniul care s-a scurs de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, ne-am confruntat cu o criza economico-financiara acuta, cu exodul a sute de mii de refugiati si cu amenintarea terorista, care a lovit si Franta atat de tragic. Noi, romanii, credem ca nu suntem nicicand mai puternici decat atunci cand suntem uniti. Nutrim convingerea ca, intr-o Europa marcata de clivaje si pozitionari diferite Est-Vest, coeziunea intre statele UE este posibila. Franta si Uniunea Europeana au nevoie de Estul Europei pentru a putea relansa proiectul european, iar Romania este acel partener de incredere, stabil si predictibil in regiune pe care va puteti baza", a spus Iohannis, la receptia oferita in onoarea omologului sau francez, Emmanuel Macron.

El l-a asigurat pe presedintele Frantei de determinarea Romaniei de a lucra la relansarea proiectului european.

"Romania si Franta au o bogata traditie de prietenie. Am infaptuit impreuna lucruri importante si sunt convins ca viitorul ne rezerva multe proiecte romano-franceze de succes. Indiferent de dificultatile si provocarile pe care le vom avea de infruntat, Franta si Romania vor fi mereu, una pentru cealalta, partenere si aliate de nadejde", a subliniat Iohannis.

Seful statului a adaugat ca Sezonul cultural incrucisat, a carui lansare va coincide cu sarbatorirea Centenarului Romaniei Mari, va fi o imensa oportunitate pentru consolidarea legaturilor dintre Romania si Franta.