Primaria Cluj a convocat Comisia de Disciplina pentru 14 septembrie in cazul Ionut Tene, controversatul sef al Biroului Invatamant Cultura. Tene a fost tinta mai multor proteste oficiale fata de articolele aparute pe un site pe care il detine, sie considerat nationalist-extremist.

O petiție a fost depusă în primăvara anului la Primăriei împotriva lui Ionuț Țene, pe atunci funcționar în cadrul Biroului de Învățământ Cultură al Primăriei. Prin aceasta se cerea primarului Emil Boc să verifice activitatea sa publicistică în contextul în care ar deține un site naționalist-extremist – napocanews.ro. În plus, edilului i s-a cerut să oprească orice înscăunare a lui Țene în funcția de conducere a respectivei structuri în care activează, după ce vechiul șef s-a pensionat. Între timp, Primăria a organizat concurs pentru ocuparea postului de conducere al Biroului Învățământ Cultură, concurs la care a participat doar Ionuț Țene și pe care l-a și promovat.

Recent, UDMR și comunitarea evreior din Cluj, dar și alți intelectuali au formulat plângeri împotriva lui Țene și a oficililor Primăriei pentru că au permis ca “o persoană cu vederi extremiste, care a formulat nenumărate jigniri la adresa minorităților naționale, și a făcut apologia Gărzii de Fier și a mareșalului Antonescu, să ocupe postul de conducere al Biroului Învățământ Cultură”. Deputatul UDMR Csoma Botond s-a adresat și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru a contesta concursul organizat de Primărie.

Citeste tot articolul pe Actual de Cluj