Marian Corcodel, seful bazei de Administrare si Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane a fost retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sub acuzatia de camatarie si santaj, el urmand sa fie prezentat judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare pentru 30 de zile, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unor surse judiciare, un alt angajat al Jandarmeriei va fi cercetat sub control judiciar sub aceleasi acuzatii.

UPDATE 11.14 Sursele citate au mai declarat pentru News.ro ca la perchezitii ar fi fost gasita in biroul comandantului bazei suma de aproximativ 250.000 de lei.

DIICOT a facut joi 12 pechezitii in Bucuresti si Ilfov pentru in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de camata, delapidare si alte infractiuni, potrivit unui comunicat de ieri al Directiei.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2011 si pana in prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare si Deservire a Jandarmeriei Romane, au constituit un grup infractional organizat, acordand cu imprumut, in mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepand dobanzi considerabile si de asemenea si-au insusit fara drept bunuri si valori apartinand unitatii din cadrul careia faceau parte.