Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a fost studentul Universitatii "Vasile Goldis" din Arad, una dintre institutiile de invatamant superior vizate miercuri de perchezitiile procurorilor pentru ca mai multi profesori au cerut si primit bani cu ocazia sustinerii de catre studenti a examenelor la diferite discipline si de licenta. Ministrul Educatiei a declarat in dimineata perchezitiilor ca a auzit informatii potrivit carora in institutii de invatamant din vestul tarii exista promovari frauduloase, dar aceste informatii circulau in spatiul public si nu la nivelul ministerului.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

Potrivit CV-ului ministrului Educatiei, Liviu Pop a obtinut o diploma de masterat in Management educational in 2006 la Universitatea "Vasile Goldis" Arad, Facultatea de Stiinte Economice zi.

Peste 100 de perchezitii au loc, miercuri dimineata, la cadre didactice si studenti de la universitatile Vasile Goldis si Aurel Vlaicu din Arad, potrivit News.ro, acestia fiind suspectati de fapte de coruptie intr-un dosar denumit generic "Diplome de licenta fara studii". Parchetul instantei supreme precizeaza ca in aceste institutii de invatamant superior s-au constituit retele infractionale din care faceau parte cadre didactice, secretare si alte categorii de personal nedidactic, precum si fosti absolventi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane in vederea promovarii frauduloase a examenelor de catre studenti.

Ministrul Educatiei a comentat, miercuri dimineata, scandalul prin faptul ca au circulat informatii in spatiul public cu privire la promovari frauduloase, dar nu existau informatii la nivelul Ministerului, dar ca acest eveniment este o palma data mediului universitar si spera sa fie un caz izolat.