Echipa Romaniei a obtinut trei medalii de argint, doua medalii de bronz si o mentiune la a58-a Olimpiada Internationala de Matematica, care s-a desfasurat la Rio de Janeiro in perioada 12-23 iulie. La aceasta competitie, destinata elevilor de liceu, au participat echipe din 110 tari.

Olimpiada Internationala de Matematica 2017Foto: Hotnews

"Echipa Romaniei a obtinut urmatoarele rezultate:

Medalii de argint: Filip-Alexandru Ion (24 de puncte) de la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti, Mihnea-Gabriel Doica (21 de puncte) de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Stefan Tudose (19 puncte) de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Medalii de bronz: Ciprian-Mircea Bonciocat (18 puncte) de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, Mihnea-Andrei Ocian (18 puncte) de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti.

Mentiune: Alexandra Timofte (15 puncte) de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti", se arata in comunicatul de presa.

Fiecare proba a avut o durata de patru ore si jumatate si au avut loc pe 18 si 19 iulie.

"Delegatia Romaniei a fost insotita de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului international si presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania (leader), conf. dr. Mihai Chis (deputy leader), conf. univ. dr. Catalin Gherghe (observer) si profesor Mihail Baluna (observer)", se mai arata in comunicatul citat.

In ceea ce priveste numarul total de medalii, Romania ocupa locul al treilea. Totodata, Romania si Bulgaria sunt singurele tari care au participat la fiecare editie a Olimpiadei Internationale de Matematica.