Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au respins luni cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva pe numele lui Cristian Boureanu, in dosarul in care fostul deputat este acuzat de ultraj dupa ce a agresat un politist rutier, scrie Agerpres.

Cristian Boureanu (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Instanta a dispus ca Boureanu sa fie plasat in arest la domiciliu. Decizia nu este insa definitiva.

Daca decizia Judecatoriei va fi mentinuta de Tribunalul Bucuresti, Cristian Boureanu va avea mai multe interdictii, printre care sa nu paraseasca domiciliul fara permisiunea organelor judiciare si sa nu comunice cu persoanele vatamate - Adrian Ovidiu Andrei si Dorin Costel Iamandi - sau membri de familie ai acestora, precum si cu martorii care au asistat la incident.

Mandatul de arestare preventiva emis anterior pe numele lui Cristian Boureanu expira pe 10 iulie.

Pe 9 iunie, in jurul orei 01.30, Cristian Boureanu se afla intr-o masina condusa prietena lui, fiind oprit in trafic de un echipaj de politie rutiera pe bd. Aviatorilor.

In momentul in care politistii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a amenintat un politist si i-a prins acestuia degetele mainii drepte, prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rupt camasa uniformei si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice. Politistul a reactionat si l-a lovit pe Boureanu, acesta cazand la pamant.

Boureanu a fost imobilizat, incatusat si condus la sediul Brigazii Rutiere pentru cercetari. Fiind intr-o stare avansata de ebrietate, lui Boureanu i s-a facut rau, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.

Fostul parlamentar a fost externat din Spitalul de Urgenta Floreasca, de unde a fost preluat de politisti si dus in fata unui procuror, care a decis retinerea lui pentru 24 de ore. Ulterior, pe 10 iunie, un magistrat a decis ca Boureanu sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile.