O explozie puternica s-a auzit marti seara in Gara Centrala si in Piata Mare din Bruxelles, informeaza Reuters. Politia belgiana a anuntat ulterior ca se confirma ipoteza unui atentat terorist, iar atentatorul, care "cara o centura cu explozibil", a fost impuscat de catre fortele militare ajunse imediat in zona. Potrivit unui martor, autorul a strigat "Allah Akbar" chiar inainte de explozie, care a avut un suflu puternic, potrivit politiei. "Militarii l-au neutralizat cu focuri de arma" catre ora locala 20.50 (21.50, ora Romaniei), a anuntat un purtator de cuvant al politiei belgiene, Peter De Waele.

HotNews.roFoto: Hotnews

42 de romani, care se aflau in Grand Place in acel moment in Piata Mare, au fost tinuti intr-un restaurant pentru o perioada scurta de timp, potrivit Antena 3.

UPDATE

00:40 Potrivit unui martor, autorul a strigat "Allah Akbar" chiar inainte de explozie, care a avut un suflu puternic, potrivit politiei. "Militarii l-au neutralizat cu focuri de arma" catre ora locala 20.50 (21.50, ora Romaniei), a anuntat un purtator de cuvant al politiei belgiene, Peter De Waele.

00:00 Politia belgiana vorbeste de un atentat terorist, potrivit Reuters.

23:00 Nu se stie daca persoana mai era in viata sau nu cand a fost impuscata de fortele de ordine -politia

22:40: Posibilul atentator a fost impuscat in Gara Centrala de catre politia belgiana, potrivit Reuters.

Purtatorul de cuvant al politiei a declarat: "A fost un incident la Gara Centrala. A fost o explozie declansata de o persoana. Acea persoana a fost neutralizata de soldatii aflati in zona si eliminata. Nu stim daca era in viata sau decedata in momentu in care a fost impuscat. ln prezent, politia este in numar mare la gara si totul este sub control."

42 de romani, care se aflau in Grand Place in acel moment in Piata Mare, au fost tinuti intr-un restaurant pentru o perioada scurta de timp, potrivit Antena 3.

Initial, Reuters a transmis ca o explozie puternica s-a produs in Piata Mare din Bruxelles. Intre Piata Mare si Gara Centrala exista o distanta de circa 400 de metri.