Camera Deputatilor a adoptat, marti, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis privind procedura de numire si demitere a sefului Directiei Generale de Informatii a Apararii, reintroducand CSAT in procesul decizional, insa numai la nivel de aviz, in timp ce legea in vigoare prevede ca este nevoie de "aprobarea" de catre Consiliu a deciziilor de numire si demitere, informeaza News.ro.

Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, pe 26 mai, legeace modifica organizarea si functionarea Ministerului Apararii, informeaza Administratia Prezidentiala.

Printre problemele sesizate de seful statului este aceea ca in lege se prevede ca seful Directiei generale de informatii a apararii este numit de catre ministrul apararii nationale, cu avizul CSAT-ului condus acum de Iohannis, dar acesta poate fi dat afara doar prin orin al ministrului apararii.

De asemenea, presedintele spune ca actul normativ ce modifica legea 346 privind organizarea si Functionarea MApN a fost adoptata cu modificari majore fata de forma care a trecut tacit de Senat.

In plus, argumenteaza seful statului, noile prevederi legislative "nu se coreleaza cu alte dispozitii in materie, golind de continut institutii constitutionale fundamentale si fiind susceptibile sa genereze disfunctionalitati in sistem."