Primarul Iasului, Mihai Chirica, a anuntat, marti, ca-l va premia pentru curaj pe romanul care a aruncat cu lazi in unul dintre atacatorii de la Londra, transmite News.ro. Totodata, edilul analizeaza si varianta acordarii lui Florin Morariu, originar din Iasi, titlul de cetatean de onoare.

Florin MorariuFoto: Captura BBC

Chirica a spus ca distinctia nu va implica alocarea unor fonduri de la bugetul local, ci este mai degraba un gest simbolic.

"Il felicit public pentru actul sau de curaj. Si-a pus viata in pericol, a avut un curaj deosebit, iar noi iesenii ii transmitem sincere felicitari, ne mandrim cu el si ii vom acorda o distinctie prin care sa putem sa-i onoram prestatia pe care a avut-o in Marea Britanie. O lume intreaga vorbeste in termeni pozitivi despre Romania, dar si despre ieseni", a declarat Mihai Chirica, intr-o conferinta de presa.

Cel mai probabil, distinctia va fi acordata la jumatatea lunii octombrie, in perioada cand in oras au loc Zilele Iasiului.

"Ne vom gandi foarte bine cum sa-i pretuim actul de curaj. Daca e nevoie, il vom face si cetatean de onoare al localitatii noastre, pentru ca ne onoreaza acest lucru", a mai afirmat Mihai Chirica.

Florin Morariu, care a filmat sambata atacul in care au murit sapte persoane si alte aproape 50 au fost ranite, a sustinut in inregistrare, dar siulteriorca ar fi aruncat cu doua lazi in unul dinrtre atacatori.

Despre curajul lui Florin Morariu a scris si presa britanica.