Rodica Culcer a actionat in judecata conducerea TVR acuzind faptul ca i s-au luat toate atributiile editoriale in urma difuzarii filmului "caltabosii lui Remes", in momentul de fata detinind o functie de conducere golita de orice continut. Rodica Culcer a declarat pentru HotNews. ro ca toate atributiile i-au fost confiscate, scopul fiind acela de a fi indepartata de la Directia de Striri ca "pedeapsa politica" pentru scandalul Remes. De la reorganizarea Directiei de Stiri mai multe informatii au fost cenzurate de actuala conducere.

Prin actiunea depusa in instanta la finele lunii noiembrie, Rodica Culcer cere anularea deciziei prin care a fost inlaturata din functia de director al Directiei Stiri si i-au fost schimbate toate atributiile printr-o noua fisa a postului asupra careia nu a fost consultata si care contravine celei pentru care a sustinut concursul in urma caruia a obtinut functia.

In Memoriul pe care l-a inaintat conducerii TVR impreuna cu actiunea in judecata, Culcer sustine ca din cele 36 de atributii pe care le avea, in momentul de fata, prin noua fisa de post, mai are doar 13, niciuna pe zona editoriala. Mai mult, desi este directorul noii Directii, are in subordine doar secretare. " Iata de ce consider ca documentul prezentat este de fapt un simulacru de fisa de post care ascunde inabil intentia de a ma indeparta din institutie sau cel putin din Directia pe care o conduc", sustine Culcer in Memoriul la care nu a primit niciun fel de raspuns.

Rodica Culcer a declarat pentru HotNews. ro ca " nu este normal si corect ca toate atributiile mele editoriale sa fie confiscate si atribuite unei persoane care nu are nicio calitate pentru postul pe care il ocupa. De altfel, este singura schimbare pe care noua conducere a facut-o si am toate motivele sa cred ca am fost vizata personal. Toata aceasta reorganizare nu s-a facut decit ca sa ma indeparteze pe mine de la Stiri. Este o pedeapsa pentru episodul Remes- Muresan".

Alexandru Sassu a reorganizat ca sa cenzure mai bine

La citeva zile dupa ce TVR difuza filmul " caltabosii lui Remes", Alexandru Sassu a reorganizat intregul departament de Stiri si l-a rebotezat Directia emisiunilor informative si sport. Director interimar a fost numita Madalina Radulescu, iar intreaga echipa de editori a lui Culcer a fost mutata de la principalul Jurnal al zilei.

Cenzura nu a intirziat sa apara, fiind deja creat precedentul prin interizicerea difuzarii episodului II din filmul cu spaga lui Remes. Surse din TVR sustin ca fostul ministru Chiuariu isi trimitea direct casetele la TVR, metoda practicata si de Dan Voiculescu.

Mai nou, un material jurnalistic referitor la presupusele interventii facute de Norica Nicolai pentru angajarea nepoatei sale la Autoritatea Nationala a Penitenciarelor, a fost cenzurat. Materialul ar fi fost oprit de la difuzare chiar de Madalina Radulescu, in pofida faptului ca mai multi editori erau de acord cu transmiterea lui.

Conducerea Televiziunii a refuzat sa comenteze informatia, iar Departamentul de comunicare a precizat ca pina in momentul de fata la serviciul juridic nu a venilt nicio citatie.