O alunecare de teren s-a produs in satul Plesa, din judetul Galati, dupa reactivarea unui izvor, cea mai aprropiata casa fiind la o distanta de 150 de metri, in timp ce alunecarile de teren din localitatile Izvoarele si Suceveni s-au oprit, informeaza News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, Eugen Chirita, a declarat, marti, pentru News.ro, ca o alunecare de teren pe o suprafata de aproximativ 60 de metri patrati s-a produs in satul Plesa din comuna Beresti-Meria.

"Alunecarea de teren este la 150 de metri de cea mai apropiata casa. Este vorba de reactivarea unui izvor care a antrenat pamantul. Monitorizam fenomenul, dar nu este niciun pericol pentru locuintele din zona", a afirmat reprezentantul ISU Galati.

El a mai spus ca alunecarile de teren din localitatile Izvoarele si Suceveni s-au oprit. In zona comunei Suceveni, in urma precipitatiilor produse in urma cu aproximativ doua saptamani, a aparut, in zona unui parau, o surpare de mal pe o suprafata pe 200 de metri patrati, cea mai apropiata constructie, o anexa gospodareasca, fiind la o distanta de circa 15 metri.

In 23 aprilie, o noua alunecare de teren s-a produs pe un versant al satului Izvoarele, unde in luna martie s-a manifestat o alta alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri si o latime de 250 de metri.