Copilul care a cazut marti intr-un put dintr-o localitate din judetul Teleorman este in continuare intubat mecanic si analgosedat, urmand ca un neurolog sa-l consulte dupa ce va respira spontan, a declarat joi Raluca Alexandru, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", citata de Agerpres.

''Copilul este ventilat mecanic si este analgosedat deocamdata. Speram ca sub tratamentul antibiotic sa apara o oarecare ameliorare, dar tratamentul va da roade in timp. Trebuie sa avem rabdare, nu se intampla nimic de pe o zi pe alta spectaculos. El este tinut pe aparate speciale pentru ca acel plaman sa poata sa-si revina sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt in continuare de infectie pulmonara. Vedem ce efect va avea antibioticul. Este sub mai multe antibiotice. Intr-o saptamana putem sa spunem daca apare o ameliorare. (...) Acei germeni care raman in plamani nu pot fi distrusi decat sub tratament antibiotic. (...) Acest aspirat a complicat lucrurile'', a precizat Raluca Alexandru.

Ea a explicat ca un medic neurolog a vazut copilul, dar o evaluare corecta va fi facuta dupa ce va fi detubat: "Evaluare neuropsihologica - dupa ce va fi detubat. Va veni si zilele acestea neurologul sa-l vada, dar cel mai bine este ca el sa fie treaz, sa respire spontan, pentru ca o evaluare neurologica corecta sa aiba loc.''

Intrebata daca dupa stopul cardiac ar putea sa apara alte afectiuni, Raluca Alexandrescu a aratat ca micutul a fost foarte repede resuscitat. ''Nu cred ca acel lucru sa fi avut un efect dezastruos asupra lui. Eu cred ca a fost foarte repede resuscitat. Era pe mana unor medici, nu a fost gasit in stop'', a mai spus ea.

Copilul de un an si noua luni a cazut intr-un put si a fost salvat marti seara dupa aproape zece ore de incercari.