Un avion cargo AN26, care facea un transport de marfuri si care ar fi trebuit sa decoleze, vineri seara, de la Timisoara, a ajuns pe spatiul verde in timp ce se indrepta spre pista, dupa ce pilotul a ratat o curba spre stanga, scrie News.ro. Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, incidentul producandu-se la o distanta destul de mare de pista.

Aeroportul din TimisoaraFoto: Agerpres

Potrivit reprezentantilor Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, aeronava, un AN26, ar fi trebuit sa plece vineri seara de la Timisoara, in jurul orei 20.00.

Pilotul si copilotul, cetateni din Lituania, au facut primele manevre pe platforma, pana in apropiere de Aeroportul Militar, apoi echipajul ar fi trebuit sa secindrepte pe o bretea, catre stanga, spre pista de decolare. Pilotul a ratat insa curba, iar aeronava a iesit pe spatiul verde.

Timp de patru ore, echipaje din cadrul Aeroportului Timisoara au intervenit pentru a readuce avionul pe platforma. Pompierii au supravegheat intreaga operatiune pentru a se asigura ca nu exista niciun pericol, mai ales ca aeronava tocmai ce fusese alimentata cu combustibil.

Dupa cele patru ore de interventie, aeronava a fost adusa in siguranta pe platforma si a fost verificata.

Pilotul si copilotul au fost testati si audiati de catre angajati ai aeroportului, sub coordonarea directorului operatiunal, Marian Chivu, iar din primele date a reiesit ca incidentul s-a petrecut pentru ca echipajul nu ar fi fost atent.

In jurul orei 2.00, dupa ce au fost incheiate toate procedurile de control asupra echipajului si aeronavei, avionul a plecat spre destinatie.

Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, deoarece acesta s-a produs la o distanta destul de mare de pista.

Acesta este cel de-al doilea incident pe Aeroportul Timisoara in care este implicat un avion cargo, in mai putin de un an.

In luna octombrie a anului trecut, in timpul manevrelor de parcare, echipajul din Belarus al unei aeronave, tot AN26, a provocat distrugeri, dupa ce a lovit cu una dintre aripi doi stalpi de iluminat.