O pana de curent a afectat miercuri seara zona centrala a Capitalei fiind afectat si metroul. La Piata Universitatii trenurile au fost oprite si nu au circulat timp de circa 30 de minute, la o ora la care oamenii se indreptau catre protest. Piata Victoriei, unde se desfasura un nou protest antiguvernamental, a ramas si ea in intuneric.

Piata Victoriei, in intuneric - Protest, ziua 9Foto: Hotnews

Din informatiile HotNews.ro, sunt afectate cartierul Floreasca, zona Stefan cel Mare si Piata Romana. News.ro scrie ca sunt afectate bulevardele Ion Mihalache, Dorobanti, Banu Manta si zonele adiacente.

Ora 21:37 Explozia unui cablu subteran pe Soseaua Stefan cel Mare, posibila cauza a penei de curent din Bucuresti

O explozie a unui cablu subteran de electricitate care a avut loc, marti seara, pe Soseaua Stefan cel Mare ar putea fi cauza intreruperii energiei electrice in zona de nord a Capitalei. Mai multi martori au declarat, pentru News.ro, ca au sunat la 112 pentru a anunta ca au auzit o explozie puternica, insotita de fum, urmata de pana de curent. In urma exploziei, in trotuar a aparut o groapa, care a fost imprejmuita de pompieri.

Mai multe persoane au declarat, pentru News.ro, ca, exact inainte de a se intrerupe curentul in zona de nord a Bucurestiului, au auzit o explozie puternica, insotita de fum. Incidentul s-a petrecut pe Soseaua Stefan cel Mare nr. 15.

"Anuntul facea referire la o explozie intr-un canal", au declarat, pentru News.ro, reprezentantii ISU, precizand ca au fost chemate echipe ale ENEL care sa identifice natura avariei.

La fata locului a fost trimis si un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Potrivit unor membri ai echipelor de interventie din zona, ar fi vorba de un cablu de transport de mare capacitate, de zeci de mii de volti, care s-ar fi ars.

Potrivit unui comunicat de presa al ENEL, la ora 19:01 s-a defectat un transformator in Statia Nord - statie de inalta tensiune care alimenteaza partea de nord a Capitalei, de la Otopeni la Piata Romana.

Imediat, au fost trimise echipe care au facut manevre de realimentare, astfel incat in 22 de minute alimentarea cu energie electrica a fost reluata la toti consumatorii si pe toate arterele principale.

Din cauza penei de curent, circulatia metrourilor a fost oprita timp de cateva zeci de minute, in prezent fiind reluata.

Zonele ramase fara energie electrica au fost Piata Romana, Piata Victoriei, Stefan cel Mare, precum si Bulevardele Dorobanti si Ion Mihalache.

Ora 19:40 Potrivit ENEL, La ora 19:01 s-a defectat un transformator in Statia Nord- statie de inalta tensiune care alimenteaza partea de nord a Capitalei (De la Otopeni la piata Romana). In 22 de minute a fost reluata alimentarea cu energie electrica. In jurul orei 19:25 a fost reluata alimentarea cu energie electrica in Piata Victoriei, potrivit reporterului HotNews.ro aflat la fata locului.