Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca un jandarm a fost ranit in urma altercatiilor din Piata Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, unde se afla sub ingrijire medicala si este in afara pericolului, iar alti membri ai fortelor de ordine au fost raniti usor, dar au revenit in dispozitiv, transmite News.ro.

Ministrul de Interne a spus ca, din informatiile ei, un singur jandarm a fost ranit, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, dar din informatiile ei se afla sub ingrijire medicala si "isi va reveni".

Ea a precizat ca si alti jandarmi au fost raniti, dar au primit ingrijiri la fata locului si au revenit in dispozitiv.

Carmen Dan a facut un apel la manifestanti sa paraseasca Piata Victoriei si sa se delimiteze de grupul de "huligani" care provoaca violente.

Ministrul de Interne a adaugat ca sunt peste 1.000 de jandarmi in piata in acest moment.

Un grup izolat de cateva zeci de persoane din Piata Victoriei a aruncat cu sticle, cu torte si cu petarde spre jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene. Forte de la Brigada Speciala de Interventie si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au ajuns in Piata Victoriei, in urma incidentelor provocate de doua grupuri izolate. In urma acestor incidente, Jandarmeria a facut apel catre manifestanti sa se delimiteze de aceste persoane. Numarul manifestantilor din Piata Victoriei din Capitala care, la un moment dat, ajunsese la 120.000 a inceput sa scada, ajungand acum la cateva mii.