Presedintele american ales Donald Trump le-a semnalat liderilor republicani ai Congresului ca ar prefera sa finanteze constructia unui zid la frontiera cu Mexicul din bani americani, incepand din aprilie, au declarat oficiali din Camera Reprezentantilor, potrivit CNN, citata de News.ro.

Masura inseamna incalcarea unei promisiuni-cheie facute de Trump in campanie, aceea de a obliga Mexicul sa plateasca pentru zid. Republicanul a sugerat in luna octombrie ca SUA ar putea plati constructia si recupera ulterior banii de la statul mexican.

Echipa lui Trump afirma ca are deja autorizatie sa construiasca zidul, in baza unei legi adoptate de administratia Bush, in 2006, dar nu are banii necesari. In aceste conditii, a cerut liderilor republicani din Camera Reprezentantilor, in cursul unei intalniri private, sa asigure finantare incepand cu luna aprilie.

"Acest lucru nu a fost facut in timpul administratiei Obama, deci, prin finantarea autorizatiei care exista deja de un deceniu, am putea incepe procesul de a indeplini promisiunea de campanie a lui Trump privind securizarea granitei", a spus joi reprezentantul de Indiana, Luke Messer.

El a admis ca suma necesara este mare, "dar este o chestiune de prioritati". Proiectul ar putea insemna miliarde de dolari suplimentari inclusi in legea pentru finantarea cheltuielilor guvernamentale, ce trebuie adoptata pana pe 28 aprilie.