Patru navigatori romani se afla pe o nava abandonata intr-un port din Malaezia, fiind neplatiti de patru luni, iar rezervele de alimente si apa de la bord s-au epuizat, a anuntat Sindicatul Liber al Navigatorilor, care avertizeaza astfel marinarii sa evite aceasta nava, sesizand, totodata, si Ministerul Afacerilor Externe si Autoritatea Navala Romana, scrie News.ro.

Reprezentantii Sindicatului Liber al Navigatorilor si ai Federatiei Internationale a Transportatorilor au anuntat luni, ca nava Newlead Victoria, pavilion Liberia, este abandonata in rada portului Johor din Malaezia, la bord aflandu-se patru marinari romani, unul grec si mai multi filipinezi.

"Salariile nu sunt platite de patru luni, la bord s-au epuizat alimentele si apa. Nava nu este acoperita de un contract ITF. Tara de pavilion este notificata sa intervina. Navigatori, evitati aceasta nava", a transmis Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Conform sursei citate, acest mesaj este adresat tuturor navigatorilor romani, Ministerului Afacerilor Externe si Autoritatii Navale Romane.