Universitatea Babes-Bolyai anunta ca organizeaza si in acest an universitar concursuri care pot inlocui examenul de admitere la facultate. Aceste concursuri se adreseaza in principal elevilor de liceu de clasa a XI-a si a XII-a care doresc sa-si testeze capacitatile, in vederea admiterii la UBB. Concursurile sunt organizate de mai multe facultati din cadrul universitatii, iar notele obtinute pot fi folosite de candidati, la cerere, in locul examenului scris de admitere (unde este cazul).

Universitatea Babes-BolyaiFoto: Agerpres

Acest tip de concursuri vor avea loc la urmatoarele facultati:

  • Facultatea de Matematica si Informatica: Concursul "Mate-Info UBB"

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Concursul "Mate-Info UBB" in data de 8 aprilie 2017. Concursul consta in sustinerea unei probe scrise din matematica sau informatica, la alegerea candidatului, proba ce poate fi sustinuta in limba romana sau limba maghiara.

Programul detaliat si tematicile abordate

  • Facultatea de Fizica: Concursul de fizica "Augustin Maior"

Facultatea de Fizica organizeaza Concursul de fizica pentru liceeni "Augustin Maior" in 1 aprilie 2017. Concursul se organizeaza in principal la Facultatea de Fizica din Cluj-Napoca, dar si la unitati de invatamant din alte orase cu prezente remarcabile la precedentele editii ale concursului. Concursul consta dintr-o singura proba scrisa, avand durata de maxim 2 ore, continand doua probleme si o intrebare teoretica din materia de liceu parcursa.

Programa detaliata

  • Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica: Concursul "Candin Liteanu"

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica organizeaza Concursul "Candin Liteanu" in data de 25 martie 2017, cu incepere de la ora 10.00, la sediul Facultatii. Acest concurs ofera candidatilor atat posibilitatea verificarii cunostintelor de chimie, dar este si un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a UBB.

Mai multe detalii

  • Facultatea de Biologie si Geologie:  Concursul "Emil Racovita", Concursul "Apathy Istvan"

Facultatea de Biologie si Geologie, Departamentul de Biologie, liniile romana si germana, organizeaza concursul "Emil Racovita", care se adreseaza liceenilor din clasa a XII-a si absolventilor de liceu din toata tara interesati de domeniul biologiei. Concursul se va desfasura in 8 aprilie 2017, ora 12:00, in Amfiteatrul de Zoologie, str. Clinicilor nr. 5-7.

Concursul "Apathy Istvan" (pentru linia maghiara) se va desfasura in data de 18 martie 2017, sambata, intre orele 11 si 14 in cladirea centrala a Universitatii Babes-Bolyai de pe str. M. Kogalniceanu nr. 1, in sala Emil Pop (P64), parter.

Detalii referitoare la desfasurarea acestor concursuri

  • Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului: Concursul "Marcian Bleahu"

In perioada 15 noiembrie 2016 - 23 iunie 2017 Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului organizeaza Concursul "Marcian Bleahu", care se adreseaza in principal elevilor de liceu din clasele a XI-a si a XII-a, dar si elevilor din clasele a IX-a si a X-a interesati de domeniul stiintei si ingineriei mediului. Acest concurs ofera tinerilor pasionati de domeniile geografie, chimie, fizica, biologie, geologie, protectia mediului un prilej de a-si testa cunostintele si in acelasi timp un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului in anul universitar 2017-2018, concurs care substituie in totalitate examenul de admitere.

Tema concursului din acest an este: "Problemele de mediu si efectele acestora asupra societatii."

Mai multe informatii

  • Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala: Concursul "Olimpiada Voluntarilor" 2017, Concursul de sociologie si antropologie "Ion Aluas", Concursul de sociologie si antropologie "Venczel Jozsef"

Departamentul de Asistenta Sociala din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala organizeaza Concursul "Olimpiada Voluntarilor" 2017. Acest concurs se va desfasura in trei etape, iar castigatorii concursului sunt recompensati cu premii, dar si prin avantaje la examenul de admitere la sectia de Asistenta Sociala, care sa le serveasca la asigurarea unei pozitii favorabile din punctul de vedere al obtinerii unei burse de studii. Inscrierea se realizeaza prin mail la adresa demian.florina@yahoo.com, pana la data de 5 aprilie 2017.

Tot in cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala se organizeaza si Concursul de sociologie si antropologie "Ion Aluas". Participantii sunt incurajati sa abordeze teme variate, relevante pentru societatea contemporana intr-o maniera originala, dar documentata si coerent argumentata. Regulamentul concursului, informatiile privind probele si calendarul concursului se publica cel tarziu in cursul lunii ianuarie 2017, pepagina web a facultatii.

Departamentul de Sociologie si Asistenta Sociala in limba maghiara a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala organizeaza Concursul de sociologie si antropologie "Venczel Jozsef". Regulamentul concursului, informatiile privind probele si calendarul concursului se publica cel tarziu pana in data de 15 ianuarie 2017, pe pagina web a facultatii.

  • Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor: Concursul de cunostinte "Oeconomicus Napocensis"

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor organizeaza Concursul de cunostinte "Oeconomicus Napocensis", destinat elevilor de clasa a XI-a si a XII-a din institutiile de invatamant preuniversitar nationale. Concursul se desfasoara in cadrul a doua sesiuni, prima in luna aprilie 2017, iar cea de-a doua in luna mai 2017 si consta intr-un test scris la una din disciplinele: economie generala, matematica, educatie antreprenoriala, contabilitate, finante, marketing si informatica.

Concursul se desfasoara in limba romana, maghiara, germana, engleza sau franceza, in functie de optiunea concurentilor.

Mai multe detalii

  • Facultatea de Business: Concurs de cunostinte

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunostinte ce se va desfasura in data de 1 aprilie 2017, la sediul facultatii, candidatii sustinand, la alegere, un test din economie sau matematica. Facultatea de Business va afisa pe site bibliografia necesara pregatirii pentru concurs. Candidatii care doresc sa se inscrie la concursul de cunostinte pot participa la programul de pregatire in vederea sustinerii probei, in data de 18 martie 2017, conform calendarului,la sediul Facultatii de Business, str. Horea , nr. 7.

  • Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii: Concursuri in ianuarie, martie, aprilie, iulie si augus, Concursul de productie jurnalistica

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii va organiza in perioadele 15 ianuarie, 15 martie, 7 aprilie, 1 iulie si 2 august 2017 concursuri care pot substitui media de admitere pentru specializarea Public Health, pentru anul universitar 2016/2017.

Mai multe detalii

Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii organizeaza Concursul de productie jurnalistica, adresat elevilor de liceu din ulltimul an si absolventilor de liceu din promotiile mai vechi. Acest concurs reprezinta un criteriu alternativ de admitere la Jurnalism, liniile romana, maghiara, engleza si germana. Inscrieri se fac pana in 18 martie 2017, iar concursul se va desfasura in 25 martie 2017.

Detalii suplimentare

  • Facultatea de Teologie Reformata: Olimpiada de religie protestanta, Concursul de cunostinte biblice, Concursul de aptitudini si cunostinte muzicale

Facultatea de Teologie Reformata va organiza in perioada 24-26 aprilie 2017 Olimpiada de religie protestanta pentru clasele V-XII, iar in perioada 13-17 februarie 2017 Concursul de cunostinte biblice pentru licee vocationale de religie protestanta. Tot in cadrul Facultatii de Teologie Reformata se va desfasura Concursul de aptitudini si cunostinte muzicale, in 18 Februarie 2017.

  • Facultatea de Teatru si Televiziune: Concursul ProScenium, Sesiune de pregatire pentru admiterea la facultate

Facultatea de Teatru si Televiziune organizeaza, in perioada 1 martie - 30 aprilie 2017, a doua editie a Concursului ProScenium - concurs de publicistica teatrala si dramaturgie, adresat in principal elevilor din clasele X-XII interesati de domeniul Artele Spectacolului - Teatrologie. Concursul ofera tinerilor elevi posibilitatea de a-si testa aptitudinile creative si in acelasi timp, celor din anii terminali, un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Teatrologie-jurnalism teatral, management cultural. Concursul se substituie in totalitate examenului de admitere.

In perioada martie-iulie 2017 Facultatea de Teatru si Televiziune va organiza o sesiune de pregatire pentru admiterea la facultate, in cadrul tuturor departamentelor facultatii. Mai multe detalii legate de perioada de pregatire pentru fiecare specializare, pe site-ul facultatii.

Toate informatiile referitoare la concursuri si cursuri de pregatire pentru admiterea la UBB pot fi consultate aici.