Ministerul Culturii a lansat in consultare publica Strategia pentru Cultura si Patrimoniu 2016 - 202, informeaza Agerpres.

Corina SuteuFoto: Agerpres

"Lansam in consultare publica Strategia pentru Cultura si Patrimoniu 2016 - 2020. Va fi prima Strategie culturala din Romania asumata de Guvern. Strategia pusa in consultare se coreleaza cu alte 18 strategii nationale. Strategia demonstreaza importanta Culturii in dezvoltarea Romaniei", a scris ministrul Culturii, Corina Suteu, pe Facebook.

Potrivit Ministerului Culturii, Strategia pentru cultura si patrimoniu national 2016 - 2020 (SCPN 2016-2020) "este un document de politici publice pe termen mediu care defineste, in principiu, politica Guvernului in domeniu, conturand un orizont al activitatii publice pentru o dezvoltare culturala echilibrata, durabila, inteligenta, in beneficiul tuturor celor direct implicati in activitati culturale si al societatii in ansamblul sau".

"Corelarea cu obiectivele si masurile relevante pentru actiunea in sectorul cultural prezente in alte documente strategice de la nivel national este o prioritate pentru SCPN 2016 - 2020, cu scopul pozitionarii domeniului intr-o relatie de interdependenta cu celelalte actiuni ale planificarii publice si cu obiectivul promovarii coordonarii si colaborarii interministeriale. In acest fel, cresc sansele imbunatatirii serviciilor publice in domeniul culturii, accesului la cultura si diversitatii expresiilor culturale, integrarii culturii in proiectele de dezvoltare teritoriala durabila, stimularii economiei creative si prezentei culturii romane pe scena internationala", precizeaza ministerul.

Documentul contine informatii despre viziunea strategica, urmate de prezentarea axelor prioritare de actiune, a obiectivelor aferente, directiilor si masurilor subsecvente.

Propunerile, sugestiile si opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultarii publice se pot depune pana la data de 23 noiembrie, Ministerul Culturii intentionand sa organizeze o intalnire in care sa fie dezbatuta aceasta strategie.