Corpul de control al premierului desfasoara o actiune de verificare la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) RomaniaFilm, potrivit informatiilor postate pe site-ul institutiei, noteaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, Corpul de control verifica modul in care s-a realizat gestionarea patrimoniului RADEF, dar si numirea organelor de conducere ale regiei (consiliu de administratie, director general si comitet director), stabilirea si acordarea remuneratiilor, precum si a altor avantaje de natura patrimoniala, persoanelor care au fost desemnate sa faca parte din conducerea Regiei.

Saptamana trecuta, Sindicatul Liber RomaniaFilm a solicitat prim-ministrului sa trimita Corpul de control pentru a verifica activitatea economica si juridica a Regiei Autonome a Distributiei si Exploatarii Filmelor "RomaniaFilm".

Sindicatul a sustinut ca situatia dezastruoasa a Regiei se datoreaza in cea mai mare parte conducerii executive, si anume directorului general, Adrian Ionescu, si directorului economic - Codrin Doru Lungu.

"In acest moment, Regia realizeaza venituri din incasarile biletelor de film si din contractele de inchiriere avand ca obiect foste cinematografe inchise sau alte spatii administrative. Avand in vedere ca la nivelul Regiei mai functioneaza 13 cinematografe, restul fiind inchise de catre actuala conducere, veniturile din incasarile din bilete au scazut foarte mult, sursa de venituri principala devenind aceste chirii. Numai ca in loc ca nivelul acestora sa creasca, actuala conducere a stopat facturarea catre chiriasii favorizati, existand un mecanism infractional la nivelul Regiei, intre conducerea Regiei, in speta cei doi directori, si chiriasi. Multe spatii sunt inchiriate cu sume derizorii pe perioade de minim 5 ani, cu drept de prelungire, chiriasii la randul lor subinchiriaza spatiile la marile supermarketuri, diferentele de chirie fiind impartite intre chirias si conducerea Regiei", se arata intr-o scrisoare deschisa trimisa prim-ministrului de sindicalisti.