Ceata creeaza in continuare probleme soferilor. Traficul rutier este ingreunat, vineri, pe mai multe drumuri din tara, vizibilitatea fiind scazuta din cauza cetii, informeaza Centrul Infotrafic. Pe mai multe artere importante din tara, vizibilitatea a scazut aseara sub 15 m. Se circula in conditii dificile mai ales in judetele Buzau, Arges - pe DN 7, Valcea - pe DN 64, Prahova - pe DN 1 si Suceava - pe DN 2, relateaza Rador.

Ceata a scazut vizibilitatea sub o suta de metri pe DN1, in zona Otopeni, de la Potigrafu pana la Nistoresti si din Ploiesti pana la Campina. De asemenea, pe DN 1A, de la kilometrul 103, din localitatea Magurele, pana la kilometrul 120, in Izvoarele, ceata reduce vizibilitatea tot sub o suta de metri. Aceeasi vizibilitate redusa este si pe DN 1B, intre Ploiesti si Mizil.

Si pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, ceata reduce vizibilitatea, pe alocuri, sub 80 de metri.

In judetul Arges, pe DN 7 Pitesti-Gaesti-Titu-Bucuresti, in localitatile Calinesti si Leordeni, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 20 de metri. Aceeasi vizibilitate exista si pe DN 65 Pitesti-Slatina, in localitatile Lunca Corbului si Albota. Pe acelasi drum, dar in judetul Olt, intre localitatile Slatina si Colonesti, vizibilitatea este sub 50 de metri.

Pe alte drumuri din judetele Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Bacau, Vaslui, Iasi, Harghita, Covasna, Mures, Cluj, Hunedoara, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea si Dambovita ceata reduce, pe alocuri, vizibilitatea sub o suta de metri.

Ceata persistenta a fost si pe cele doua autostrazi. Din acest motiv, politistii recomanda soferilor sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitate si 50 km/h in afara acestora. Tot din cauza cetii dense, Capitania Zonala Constanta a dispus joi inchiderea activitatii in porturile maritime si pe canalul Dunare-Marea Neagra.