Aproape 50 de persoane din satul Mandresti - comuna Vladeni din judetul Botosani au protestat, joi, in fata prefecturii, in semn de nemultumire fata de o decizie a Comisiei Locale de Fond Funciar din orasul Bucecea, in baza careia terenurile care le apartin sunt trecute in proprietatea bisericii din localitatea Calinesti, relateaza Agerpres.

Oamenii se plang ca autoritatile locale si judetene care au semnat titlurile de proprietate in favoarea bisericii nu au tinut cont de registrele agricole existente dinainte de colectivizarea facuta de regimul comunist.

Ei sustin ca au detinut si lucrat terenurile agricole respective de sute de ani, din generatie in generatie, iar acum se afla in situatia de a pierde dreptul de proprietate asupra lor.

'Sunt oameni care nu au inteles de atatia ani ca dreptul omului este sfant si vor acum sa dezmosteneasca generatii de tarani din satul Mandresti, sa le ia pamanturile. Sunt pamanturi pe care ei le-au tinut si le tin fara sa fie deranjati de nimeni, fara sa aiba cineva pretentii asupra lor si acum s-au trezit unii care se prevaleaza de niste harti comuniste si lacune ale Legii 18 ca sa le ia pamanturile', a declarat primarul comunei Vladeni, Voicu Murariu, care a participat, alaturi de sateni, la protestul din Piata Revolutiei.

Manifestantii au scandat lozinci precum 'Hotii!', 'Rusine sa va fie!' si 'Vrem dreptate!'.

Reprezentanti ai protestatarilor au fost invitati la un dialog cu prefectul Dan Nechifor.