Consiliul Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic face un apel la populatie sa participe la referendumul din Ungaria si sa voteze impotriva cotelor de imigranti propuse de UE, a declarat liderul reales al organizatiei, Laszlo Tokes, informeaza Mediafax citand MTI.

Laszlo Tokes (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Consiliul Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic (KMAT) este o organizatie care reuneste formatiuni politice si civice ale maghiarilor din tarile vecine Ungariei, printre care Consiliul National Maghiar din Transilvania, Consiliul National Secuiesc si Uniunea Civica Maghiara.

KMAT se pronunta ca fiind de acord cu premierul ungar Viktor Orban in ceea ce priveste faptul ca "problemele trebuie rezolvate la sursa," a declarat Tokes cu ocazia unei reuniuni a organizatiei care a avut loc sambata.

Organizatia a dat publicitatii un comunicat cu privire la pozitia acesteia in ceea ce priveste referendumul din Ungaria pe tema cotelor de imigranti, programat pentru data de 2 octombrie, documentul fiind semnat de formatiunile care constituie KMAT.

Cu ocaziei reuniunii a fost prezentat si un studiu care ar indica faptul ca maghiarii care traiesc in statele din jurul Ungariei sunt discriminati, tratati drept "cetateni de mana a doua" si sunt vulnerabili la asimilare.