Sute de romani si-au petrecut Ajunul Craciunului in aeroporturi. Aproximativ 200 de persoane au fost nevoite sa astepte mai bine de 15 ore pe aeroportul londonez Heathrow, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit Realitatea TV, cursa catre Bucuresti a fost anulata la fel ca si alte zeci de curse, insa reprezentantii TAROM nu le-au oferit nicio explicatie. Alti 51 de romani au ramas blocati aproximativ 14 ore pe aeroportul din Moscova.

Printre ei se aflau fotbalistul Ciprian Marica si membrii trupei Akcent.O situatie neobisnuita s-a inregistrat la Suceava, unde 140 de pasageri care trebuiau sa ajunga in Italia au ramas 15 ore pe aeroport, pentru ca usa avionului s-a defectat. Nici dupa ce a fost reparata usa, avionul nu a putut decola din cauza cetii. Alta situatie bizara: o cursa Napoli - Bucuresti a aterizat la Istanbul. Un zbor Bucuresti-Bologna a fost amanat aproape sapte ore din cauza cetii care persista pe aeroportul Baneasa.

France Presse relateaza ca, din cauza curselor anulate, zeci de mii de turisti care urmau sa decoleze din Londra si-au dat peste cap vacantele de Craciun. Toti pasagerii care se aflau pe aeroport au primit vouchere in valoare de 12 lire sterline. Circa 90 de zboruri au fost suprimate pe principalul aeroport al Londrei, unul dintre cele mai frecventate din lume. Se estimeaza ca aproximativ 3,5 milioane de persoane urmau sa paraseasca Marea Britanie pentru concediul de la sfarsitul de an. Si pe aeroportul Gatwick - al doilea ca marime din tara, au fost anulate 15 zboruri.

Blocajul din Londra s-a resimtit si la Bucuresti. Aproximativ 60 de pasageri care ar fi trebuit sa ajunga in Marea Britanie au asteptat, mai multe ore, pe Aeroportul International Henri Coanda.